Waarom tintelt je tong als je ananas eet

Waarom ananas bromelaine op je tong tintelt.

Als je ananas eet, kan het zijn dat je tong gaat tintelen of prikken. Dit komt door een stof in ananas genaamd bromelaïne. Bromelaïne is een enzym dat wordt gevonden in de schil en het vruchtvlees van ananas en is verantwoordelijk voor het afbreken van eiwitten. Het is ook wat verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van ananas.

Bromelaïne kan ook irriterend zijn voor sommige mensen, wat kan leiden tot het tintelen of prikken van de tong. Dit is een normaal en onschuldig effect en hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Het kan echter wel storend zijn voor sommige mensen. Als je last hebt van dit effect na het eten van ananas en het storend vindt, kun je overwegen om minder ananas te eten of om het te vermijden.

Er zijn ook andere mogelijke oorzaken van het tintelen of prikken van de tong, zoals vitamine- of mineralentekorten, bepaalde medicijnen of zelfs bepaalde ziekten. Als je merkt dat je tong vaak tintelt of prikt en je niet weet waarom, is het raadzaam om een arts te raadplegen om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn en hoe het kan worden behandeld.